Giants laten zich niet meer uit groepsfase van Champions League knikkeren

dinsdag 1 oktober 2019 - 07:04
Maaike Joris
de Giants geven elkaar een vuistje
De Antwerp Giants hebben zich voor het tweede jaar op een rij geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. De Giants konden zich in de terugmatch tegen de Zweedse kampioen Södertälje een kleine nederlaag permitteren. Landskampioen Oostende was al rechtstreeks geplaatst.

In de heenmatch in Zweden waren de Antwerp Giants nog over de thuisploeg gewalst (60-82), maar in de Lotto Arena toonde Södertälje zich efficiënter dan een nerveus Antwerp. De bezoekers hadden bijna voortdurend de bovenhand en wonnen met 68-73. Vorige week in Zweden waren nog 5 Giants goed voor 10 punten of meer, nu stokte dat op drie. Topschutter was Vincent Kesteloot met 18 punten, Dave Dudzinski had er 11, Hans Vanwijn 10. Dankzij de ruime zege van vorige week stoten de Giants wel door naar de groepsfase van de Champions League.

Antwerp, dat vorig seizoen verrassend 3e werd in de CL, komt nu in poule B terecht met Hapoel Jeruzalem (Isr), AEK Athene (Gri), Pau Orthez (Fra), Bandirma (Tur), Burgos (Spa), Vechta (Dui) en Wloclawek (Pol). Oostende was als Belgisch kampioen al zeker van de groepsfase (groep A).

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!