radio2 stelt voor

test je kennis

Giants opnieuw thuis onderuit in finalematchen

wo 12 jun. - 4:12

Voor de derde wedstrijd op rij heeft de thuisploeg niet kunnen winnen in de finale van de play-offs in het basketbal. Dankzij een 57-60-zege bij de Antwerp Giants kan titelverdediger Oostende het donderdag in eigen zaal afmaken.
Spelers Giants en Oostende in actie
© Foto: Belga

Oostende heeft opnieuw het voordeel in de finale van de play-offs na een zwaarbevochten 57-60-overwinning in de Antwerpse Lotto Arena. Net als in de voorbije twee wedstrijden gaven beide teams elkaar geen duimbreed toe, bij de rust (33-32) kon het nog alle kanten uit. In de 2e helft werd het basketbal bitsiger en de Oostendse toppers Angola en Thompson kwamen in foutenlast. De Giants staken bij 48-40 na 3 quarters hun hand uit naar de zege. Maar de titelverdediger toonde in het slotkwart zijn kampioenenmentaliteit en een uitmuntende Vincent Kesteloot - nota bene een Antwerpenaar - schonk zijn team haast in zijn eentje de zege met 14 punten in de laatste 10 minuten, terwijl de thuisploeg stilviel. De potentiële gelijkmaker van Sanders viel naast. Donderdag kan Oostende het in eigen huis afmaken.