Grootvader veroordeeld voor seksueel misbruik op kleindochter (4) en vriendinnetjes van 4 en 9 jaar

maandag 2 december 2019 - 17:04
Els Brandt
vlinderpaleis antwerpen
Een man van 69 uit Merksem is veroordeeld tot 9 jaar cel voor verregaand seksueel misbruik op zijn kleindochter van 4 jaar en twee vriendinnetjes van 4 en 9 jaar. De man had ook foto's gemaakt van het misbruik. 

De man gebruikte de kinderen om foto's en filmpjes na te spelen die hij gevonden had op het internet. Hij gaf toe dat hij een pedofiel is en bekende ook dat hij jaren geleden ook z'n eigen dochter, die toen 10 jaar was, regelmatig seksueel had misbruikt. Maar die feiten zijn intussen verjaard, daarvoor kan de man dus niet meer veroordeeld worden. 

9 jaar cel

De man van 69 is nu veroordeeld voor 9 jaar cel voor het misbruik van z'n kleindochter en de twee andere jonge meisjes. De rechtbank vond het misbruik bewezen. "Beklaagde deinsde er niet voor terug om op verregaande wijze bijzonder jonge kinderen, onder wie zijn eigen kleindochter, seksueel te misbruiken. Hij hield op geen enkele wijze rekening met de schade die hij hierbij toebracht aan zijn slachtoffers en streefde uitsluitend de bevrediging van zijn eigen perverse lusten na."

De rechtbank kan de man ook nog 15 jaar lang extra maatregelen leggen. Hij moet de slachtoffers ook een schadevergoeding van 46.300 euro betalen. 
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!