Havenarbeiders krijgen rijlessen en rijexamen terugbetaald

donderdag 14 maart 2019 - 17:10
Laura Keersmaekers
Auto's in de haven van Antwerpen
Foto: Belga
Werkgeversorganisatie Cepa, die actief is in de Antwerpse haven, gaat de kosten voor autorijlessen en het rijexamen terugbetalen aan erkende havenarbeiders. Een rijbewijs hebben is niet verplicht voor wie in de haven werkt, maar Cepa wil de arbeiders daar wel toe stimuleren. Ongeveer 10% van de havenarbeiders heeft nog geen rijbewijs.

Een rijbewijs hebben als havenarbeider is een groot voordeel, vertelt Yann Pauwels van Cepa. "Met een rijbewijs kan je je in het havengebied makkelijk verplaatsen van firma tot firma. Soms moeten er auto's verplaatst worden. Zo moeten er vaak auto's van een schip naar de juiste kaai gereden worden. En bovendien is een goed inzicht in de wegcode ook van levensbelang in de haven, en daarbuiten. " 

20 uur lessen

De havenarbeiders hebben recht op de terugbetaling van 20 uur praktijklessen en van de kosten van het rijexamen. De terugbetaling is voor iedereen die werkt als erkend havenarbeider en gaat van start op 1 april. Over drie jaar zal nog maar de helft terugbetaald worden. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!