Heilig hartziekenhuis in Lier leert oorlogswonden verzorgen

donderdag 20 juli 2017 - 08:49
cursus oorlogswonden
In het Heilig Hartziekenhuis in Lier krijgen verplegers en dokters een opleiding om met oorlogswonden om te gaan. De cursus wordt georganiseerd naar aanleiding van de verschillende aanslagen in Europa en Brussel.

Slachtoffers van terreur hebben dikwijls heel andere verwondingen dan bijvoorbeeld slachtoffers van een ongeval. “Het is vrij nieuwe materie die niet in de basisopleiding aan bod komt. We zijn er nog maar een aantal jaar mee bezig in België.” zegt spoedarts Dries Verdeyen.

De cursus wordt gegeven door Campus Vesta, dat de hulpdiensten opleidt in onze provincie. In de opleiding leert medisch personeel omgaan met een groot aantal slachtoffers. "De focus ligt op doodsoorzaken die kunnen verholpen worden zoals bloedingen en problemen met de ademhaling. Het komt erop neer die op te lossen op een adequate manier met beperkte middelen." zegt spoedarts Dries. Uit onderzoek blijkt dat met de juiste technieken bij oorlogsverwondingen het aantal overlijdens met 15 procent kan verminderd worden dankzij deze medische technieken. 

cursus oorlogswonden

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!