Help de armen. Koop een 'uitgesteld brood'!

woensdag 6 februari 2019 - 08:11
Dennis van den Buijs
Brood
Bij vier bakkers in Beerse en Vosselaar kan je vanaf vandaag een extra brood kopen voor wie het nodig heeft. Start Je Dag belde met Roosje Roymans van bakkerij Kevin Brijs in Beerse.

"Er zijn al redelijk veel klanten die vanmorgen een uitgesteld brood gekocht hebben," vertelt Roosje vanuit de bakkerij aan Dennis en Sharon. Maar wat is een uitgesteld brood eigenlijk? "Je koopt een bonnetje ter waarde van een brood om mensen te helpen die het minder breed hebben," zegt Roosje. Het idee komt van enkele leden van buurtvereniging 't Geburt in Beerse schrijft Gazet van Antwerpen vandaag. "Op het einde van de dag geven wij alle gekochte bonnen voor 'uitgesteld brood' aan de mensen van De Schakel," zegt Roosje. "Dat is een organisatie die zich inzet voor de minderbedeelden in de streek. De Schakel verdeelt de bonnetjes dan onder de mensen die het nodig hebben. En zij kunnen bij ons in de bakkerij terecht om hun brood af te halen."

Onze onverkochte koffiekoeken gaan naar de voedselbedeling.

Roosje Roymans

Toendra

Als je het Roosje Roymans zelf vraagt, kiest ze een 'uitgesteld' toendrabrood. "Dat vind ik het lekkerste van heel de winkel," lacht ze. "Het is een donker broodje met zonnebloem- en pompoenpitten, maïs en geroosterde tarwekiemen." Bij bakkerij Kevin Brijs gaan ze trouwens nog een stapje verder. "Op het einde van de dag zitten we vaak met onverkochte broden, pistolets of koffiekoeken. Die overschotten geven we systematisch aan de mensen die de voedselbedeling organiseren."

Wie zelf een 'uitgesteld brood' wil kopen, kan in Beerse en Vosselaar terecht bij de bakkerijen Kevin Brijs, Smits en Adriaansen-Adams. Er zijn trouwens al veel plekken in de provincie waar bakkers meedoen. Bijvoorbeeld in Brecht, Niel en Ekeren.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!