Huldiging spelers KV Mechelen verplaatst

dinsdag 16 april 2019 - 12:04
Anneke Hermans
In ruil wordt er na de bekermatch op 1 mei een groot feest georganiseerd in het stadion van KV Mechelen.
Foto: Belga
De spelers van KV Mechelen zullen niet meteen na de bekerfinale gehuldigd worden op de Grote Markt van Mechelen. De stad vreest dat er te veel volk naar de viering zal komen en dat is niet veilig.

Op 1 mei speelt KV Mechelen de finale van de Beker van België tegen AA Gent in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Die avond zelf zullen de spelers niet gehuldigd worden op het balkon van de Grote Markt in Mechelen. Dat is nochtans traditie. De viering wordt verplaatst naar zondag 5 mei.

Deze beslissing neemt burgemeester Bart Somers uit vrees dat er te veel volk naar de Grote Markt zal komen. “Meer dan 20 000 fans zullen in Brussel naar de bekerfinale gaan kijken. We vrezen dat zij later allemaal naar onze Grote Markt komen en dat gaat niet omdat er maar plaats is voor 8000 mensen.”

Groot feest

In ruil wordt er na de bekermatch op 1 mei een groot feest georganiseerd in het stadion van KV Mechelen. Dat is wel voorzien om veel mensen te ontvangen. De officiële viering en de balkonscène op de Grote Markt gaan zondagnamiddag door.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!