'Ik heb geen probleem met Schild & Vrienden'

donderdag 10 januari 2019 - 08:35
Dennis van den Buijs
Carrera Neefs geflankeerd door Schild en Vrienden
Instagram carrera neefs
In Wuustwezel stapt nieuwbakken gemeenteraadslid Carrera Neefs over van N-VA naar Vlaams Belang. Ze komt openlijk uit voor haar sympathie voor de radicaal rechtse organisatie 'Schild en Vrienden'.

In Wuustwezel is er opschudding over gemeenteraadslid Carrera Neefs. Neefs werd in oktober verkozen als N-VA'er. Maar na een geheime stemming voor de politieraad, bleek dat ze gestemd had op iemand van het Vlaams Belang. "N-VA en Vlaams Belang hadden afgesproken dat één van die zetels naar Vlaams Belang zou gaan," vertelt Neefs aan Radio 2 Antwerpen. "Een half uur voor de eerste gemeenteraad werden we plots opgetrommeld door de partij om te zeggen dat we toch enkel voor de N-VA kandidaten zouden stemmen. Ik vond dat oneerlijk want een deal is een deal. Ik heb dus ook voor de Vlaams Belang-kandidaat gestemd." Dat kon niet door de beugel voor de lokale N-VA afdeling die Neefs uit de fractie zette.

Schild en Vrienden

Volgens N-VA fractieleider Koen Van Putte was de stemming de druppel die de emmer deed overlopen. Hij vertelt aan Gazet van Antwerpen dat Neefs tegen de partijrichtlijnen in ging protesteren tegen het Marrakeshpact, tegen de coalitie in Ninove en online dweept met de uiterst rechtse organisatie Schild en Vrienden. (lees verder onder de foto's)

Carrera Neefs op Instagram

"Ik ben zelf geen lid maar heb geen problemen met Schild & Vrienden," vertelt Carrera aan Radio 2 Antwerpen." Je kan enkel steunen waar zij voor staan. Ze komen op voor onze toekomst en onze jeugd," vertelt Carrera Neefs. De reportage van 'Pano' die de geheime racistische, vrouwonvriendelijke en anti-semitische chatgroepen aan het licht bracht vindt Neefs nonsens. "Schild & Vrienden is iets anders dan wat ze op televisie tonen. Ik zit zelf niet in die groepen maar ben ervan overtuigd dat dit enkel de extremen zijn of zelf verzonnen beelden door de makers." Bij Neefs' eedaflegging in de Wuustwezelse gemeenteraad waren ook twee leden van Schild & Vrienden aanwezig.

Dries Van Langenhove

Carrera Neefs heeft besloten als onafhankelijke te zetelen en wil op korte termijn lid worden van Vlaams Belang. "Mijn hart ligt in die partij en ze hebben heel goede standpunten. Vlaams Belang stond ook meteen klaar om mij te ondersteunen," aldus Neefs. Dat de kopman van Schild & Vrienden, Dries Van Langenhove, de kamerlijst van Vlaams Belang voor Vlaams-Brabant trekt noemt ze een goede zaak. "Ik denk dat hij de goede standpunten verdedigt en dat hij de partij aan veel extra kiezers zal helpen." Gisteren raakte bekend dat het parket van Oost-Vlaanderen Dries Van Langenhove in verdenking heeft gesteld.

Reactie burgemeester Dieter Wouters

Ondertussen heeft burgemeester Wouters van Wuustwezel (CDenV) in onze middaguitzending gereageerd. "Een burgemeester doet in dit geval wat ie moet doen", zegt hij. Wouters wil naar eigen zeggen de situatie "overstijgen". Hij zal in geen geval tolereren dat er voorstellen geformuleerd worden waarbij mensen tegen mekaar worden opgezet. Voorlopig geeft de burgemeester haar het voordeel van de twijfel.

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!