Ingrijpende verkeersmaatregelen in Zwijndrecht

donderdag 5 december 2019 - 14:07
Elisabeth De Weerdt
Zwijndrecht
Foto: Belga
De gemeente Zwijndrecht gaat maatregelen nemen om doorgaand verkeer te weren uit het dorpscentrum. Momenteel zijn er veel mensen die de files op de E17 en de E34 proberen te vermijden door via de N70, door het centrum van Zwijndrecht naar de oprit Linkeroever te rijden, om dan vlak voor de Kennedytunnel uit te komen. Dat wil de gemeente nu onmogelijk maken. Voor de inwoners komt er een vrijstelling.

Sluipverkeer

"We hebben er geen probleem mee dat mensen van Kruibeke of Beveren door Zwijndrecht rijden om mosselen te gaan eten op Sint-Anneke op Linkeroever", legt burgemeester André Van De Vyver uit. "Het is wel een probleem als men dit doet om de Kennedy- of Waaslandtunnel te bereiken. Het zorgt er namelijk voor dat onze eigen inwoners zich steeds moeilijker kunnen verplaatsen in het dorp."

Nummerplaatherkenning

De inwoners van Zwijndrecht zullen natuurlijk niet geweerd worden. "Het is de bedoeling dat er een witte lijst wordt opgemaakt van hun nummerplaten", zegt André Van De Vyver uit. "De camera's laten we daarna hun werk doen." Hoe het systeem technisch werkt, zal nu onderzocht worden. Volgens de gemeente zou het systeem er zeker over een jaar kunnen komen.

 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!