Kermisattracties van Sinksenfoor automatisch stilgelegd bij veel wind

maandag 10 juni 2019 - 12:53
Anneke Hermans
Hoge kermisattracties worden bij felle rukwinden automatisch stilgelegd.
Foto: Radio 2
De kermisattracties van de Sinksenfoor zullen meteen stilgelegd worden als er te veel wind is. Dat komt omdat hoge attracties uitgerust zijn met een speciaal veiligheidssysteem.

Zaterdag werden enkele hoge kermisattracties op de Sinksenfoor korte tijd stilgelegd door felle rukwinden. Deze attracties zijn uitgerust met een speciaal veiligheidssysteem.

“Alle hoge attracties zijn voorzien van een anemometer die de windsnelheid meet”, zegt Vincent Delforge, de woordvoerder van de Sinksenfoor. “De windsnelheid kan heel anders zijn beneden dan 70 km hoger. Als de wind te fel is, stoppen de attracties automatisch.”

Reuzenrad van 180 ton

Het reuzenrad kan in principe wel blijven draaien bij felle wind. “Het rad weegt zo’n 180 ton en bovendien zijn alle onderdelen rond waardoor de wind daar geen invloed op heeft”, zegt Marco, een medewerker van de attractie. “We merken wel dat mensen het niet fijn vinden om bij felle wind in het reuzenrad te gaan, want dan schommelen de gondels heen en weer. We leggen het dan maar stil, maar in principe moet het niet.”

De Sinksenfoor is zaterdag geopend op Spoor Oost in Borgerhout. Je kan er nog tot 7 juli naartoe.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!