Kersverse leerkrachten lager onderwijs vinden vlot werk

vrijdag 6 juli 2018 - 15:40
net afgestudeerde leerkrachten lager onderwijs
De studenten die vorige week afstudeerden als leerkracht lager onderwijs aan de Thomas More Hogeschool in Mechelen, hebben bijna allemaal al een job te pakken als leerkracht. Da's vroeger dan andere jaren.

Opvallend vroeg

Eén derde van de pas afgestudeerde leerkrachten lager onderwijs heeft nu al zicht op een job. Dat blijkt uit een bevraging van VRT NWS waar 244 pas afgestudeerde kleuter- en lagere schoolleerkrachten uit 5 hogescholen aan deelnamen. Zij die afstudeerden aan de Thomas More hogeschool in Mechelen doen het nóg beter. Van hen hebben 9 op de 10 al een job te pakken als leerkracht, bij de start van de grote vakantie. "Da's opvallend vroeger dan andere jaren", zegt Lies Dalemans van de Lerarenopleiding in Mechelen. "Verschillende studenten hadden eind mei, begin juni al een job, een paar konden zelfs kiezen uit twee of drie concrete aanbiedingen. Ook wie koos om verder te studeren en niet solliciteerde, kreeg jobs aangeboden."

Tekort aan leerkrachten

Daar zijn twee belangrijke redenen voor. "De eerste is het nijpend tekort aan leerkrachten in de regio Antwerpen en Mechelen", zegt Lies Dalemans. "Een andere belangrijke reden is een initiatief van de minister van onderwijs Crevits om beginnende leerkrachten een jaar lang werkzekerheid te geven, de zogenaamde 'lerarenplatforms'."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!