KIES19: Verkiezingen zijn ook een relatietest

maandag 20 mei 2019 - 14:16
Luc Milio
campagne
Vlaams minister Koen Van den Heuvel uit Puurs en burgemeester van Tienen, Katrien Partyca, zijn een koppel. De CD&V-politici komen allebei op bij de verkiezingen van 26 mei en dat maakt hun leven nog drukker dan anders.

Het zijn drukke tijden voor politici. Volop campagne voeren en intussen nog je gewone politieke agenda afwerken. Koen Van den Heuvel is Vlaams lijsttrekker in de provincie Antwerpen en zijn partner, Katrien Partyka, is de nummer drie voor de Vlaamse verkiezingen in Vlaams-Brabant. Ze zien elkaar sowieso al niet zo vaak als ze zouden willen en samen campagne voeren zit er ook niet in. "We moeten oppassen om het niet te vaak over politiek te hebben", zegt Katrien Partyka. "Ik ben de campagne wel stilaan beu. Het is de laatste weken toch wel heel stresserend en het wordt tijd dat we het terug eens over iets anders kunnen hebben."  Ook haar partner Koen Van den Heuvel verlangt naar terug wat meer tijd voor elkaar. "Wij proberen natuurlijk wel in het weekend om wat tijd voor elkaar te maken of af en toe eens een weekendje of een reisje te plannen. Dat is er alleen dit jaar nog niet veel van gekomen, ook het ministerschap heeft mijn en ons leven toch wel wat veranderd."

Samen langs de kant van de weg

Op één plek hebben ze toch een oplossing bedacht om deze dagen toch wat vaker in elkaars gezelschap te zijn, al is het maar met twee campagneborden. Dat is op de grens tussen de twee provincies, de grens tussen Londerzeel en Puurs-Sint-Amands, de thuisbasis van Van den Heuvel. Daar zijn ze naast elkaar te zien langs de weg, met hun foto's - uitgesneden - op een paal.

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!