Kris Van Dijck vertrekt vroegtijdig na 11 juli-toespraak

donderdag 11 juli 2019 - 13:37
Els Brandt
Kris Van Dijck stapt in een auto
Vlaams Parlementsvoorzitter Kris Van Dijck (N-VA) is na zijn 11 juli-toespraak in het stadhuis van Brussel vroegtijdig vertrokken. Volgens P-magazine zou hij samen met een prostituee fraude hebben willen plegen. Het online artikel werd gepubliceerd op het moment dat hij zijn 11 juli-toespraak hield. Bevestiging van het bericht is er op dit moment niet.

Kris Van Dijck heeft op deze Vlaamse feestdag voor het eerst in het publiek gesproken sinds hij in opspraak is gekomen wegens rijden onder invloed. Maar na zijn 11 juli-toespraak is hij vroegtijdig vertrokken. Hij is in zijn auto gestapt zonder dat hij de media te woord wilde staan. Mogelijk heeft het vroegtijdige vertrek van Van Dijck te maken met een verhaal dat P-magazine online publiceerde op het moment dat Van Dijck zijn toespraak hield.

Positie onder druk

P-magazine schrijft dat de voorzitter van het Vlaams Parlement geprobeerd zou hebben om op frauduleuze wijze een escortmeisje een uitkering te bezorgen. Hij zou hiervoor zelfs gelobbyd hebben bij de federale minister van Werk. Maar bevestiging van dat bericht is er niet. Nadat het artikel vanochtend was verschenen, heeft Van Dijk zich hier met een aantal N-VA-kopstukken teruggetrokken in een kamertje, zegt VRT NWS-journalist Goedele Devroy bij het Brusselse stadhuis. "Daarna is hij vertrokken zonder een woord te zeggen."

Als het nieuwe verhaal zou kloppen, komt de positie van Van Dijck als voorzitter van het Vlaams Parlement onder druk te staan. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!