Kristel Verbeke op de planken naast Sven De Ridder

dinsdag 28 mei 2019 - 09:24
Anke Van Meer
Sven De Ridder en Kristel Verbeke
Kristel Verbeke is in de kerstvakantie te zien in een voorstelling met Sven De Ridder. Hiermee gooit ze haar carrière over een andere boeg. Ze heeft veel podiumervaring van haar tijd bij K3, maar meespelen in een theaterkomedie is toch iets anders…

Kristel Verbeke, uit Hamme, speelt in de kerstvakantie in het Fakkeltheater in Antwerpen. Ze zal daar in een komedie meespelen als de vrouw van Sven De Ridder. “Ik vind het heel spannend. Ik heb al veel podiumervaring, maar dit is toch helemaal iets anders’, zegt ze.

‘Kerstmis den boom’

De voorstelling gaat over Kerstmis. “Het is de bedoeling dat het een voorstelling is voor het hele gezin. In het verhaal speel ik de vrouw van Sven en hou ik van Kerstmis. Dat in tegenstelling tot Sven, want hij haat kerst en dat botst.”

Het verhaal loopt niet helemaal samen met de realiteit: “Zowel Sven als ik houden in het echte leven heel erg van Kerstmis. Het wordt dus een gezellige repetitieperiode, denk ik.”

Uit comfortzone

“Ik heb wel even getwijfeld om mee te doen. Theater is toch een beetje uit mijn comfortzone en het is intussen drie jaar geleden dat ik nog op een podium stond. Maar ik voel me heel erg op mijn gemak bij Sven De Ridder, dus kreeg ik er wel een goed gevoel bij. Ik heb hem wel gevraagd om mij zeker te regisseren, want dat zal ik nodig hebben omdat komedie toch een nieuw genre is.” Wat de comedy betreft, kan Kristels ervaring bij K3 haar in ieder geval wel helpen: “Bij K3 gebruikten we ook veel humor. Dus compleet nieuw is het nu ook weer niet.”

Familie

Het gezin van Kristel is ook blij met het nieuws: “Mijn kinderen vinden het leuk nieuws, ten minste als ze op de eerste rij mogen zitten tijdens de première”, klinkt het. En wat betreft de jaloezie van haar man Gene Thomas op Sven De Ridder… “Hij moet niet zagen. Hij speelt in elke videoclip samen een andere vrouw, dus dan mag ik dat deze keer ook”, lacht ze.  

 

 

 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!