KV Mechelen richt game-ploeg op: "We willen gamende jongeren naar onze club lokken"

vrijdag 8 november 2019 - 11:01
Els Brandt
jongeren die gamen
Bron: Getty Images
Voetbalclub KV Mechelen richt als eerste Belgische voetbalclub een Gaming Department op. Dat is een team met vrijwillige Malinwa-gamers die voor de club willen deelnemen aan verschillende tornooien. Het doel? Supporters verbinden, met elkaar en met de club.

Alle eersteklassers in ons land hebben al iemand die het voetbalspel FIFA speelt. Maar KV Mechelen gaat nog een stapje verder door toernooien te spelen in andere games, zoals bijvoorbeeld schietspelletjes. Daarom richt de club nu een soort van game-ploeg op. 

Band met de fans

Het doel is om supporters te verbinden, met elkaar en met de club. "Veel van onze fans spelen computergames", vertelt Geoffrey Vanherck van KV Mechelen, "vandaar dat we op een andere manier, los van het voetbal, een band willen krijgen met hen. Maar ook omgekeerd willen we graag jongeren die interesse hebben in gaming naar onze club lokken."

Gaming Room

De club heeft ook een baas van het gaming team aangesteld, Miran Salim. Hij komt over van Club Brugge. Een transfer, dus. 

Salim zal KV Mechelen vertegenwoordigen op grote gaming events. Hij zal ouders van jeugdspelers of jonge fans ook informeren over hoe ze kunnen omgaan met hun gamende zoon of dochter. KV Mechelen wil op korte termijn ook een gaming room inrichten op de club.

Veel van onze jeugdspelers gamen vaak tijdens de week", zei Miran Salim op Radio 2 Antwerpen. "Nu denken zij misschien alleen tijdens wedstrijden of trainingen aan KV Mechelen, en met dit gaming department kan dat veranderen. Zo sluiten we dichter aan bij hun leefwereld."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!