radio2 stelt voor

test je kennis

KV Mechelen schudt fraudezorgen van zich af met klinkende overwinning

zo 21 okt. - 4:05

KV Mechelen heeft Beerschot Wilrijk een stevig poepje laten ruiken. 3-0 werd het. Met een vierde overwinning in vier wedstrijden - en alweer drie doelpunten - komt KV Mechelen na een moeilijke week aan de leiding in 1B.
supporters tonen spandoek "wij zijn malinwa"

De wedstrijd volgt op de grote commotie die in Mechelen ontstaan was, na het onderzoek naar fraude in ons voetbal. Daarbij zijn 2 bestuurders van KV Mechelen in verdenking gesteld: de financieel directeur, en de hoofdaandeelhouder. Beerschot Wilrijk speelde de wedstrijd daarom onder voorbehoud.

Voor de supporters was het een belangrijke wedstrijd, ze liepen in groep van de Grote Markt naar het stadion:

De trouwe supporters van KV Mechelen staken hun favoriete club een warm hart onder de riem. Een gigantisch spandoek met daarop "Wij zijn Malinwa" werd uitgerold, meer dan 15.000 supporters schreeuwden de longen uit hun keel.

3-0

Daar kregen de Mechelse spelers duidelijk energie van. Al na een kwartier kon Nikola Storm scoren. Beerschot Wilrijk probeerde terug te komen, maar kort voor de rust scoorde William Togui voor KV Mechelen. En meteen na de rust maakte Gustav Engvall de 3-0.

Stand

In de stand klimt KV Mechelen opnieuw naar de eerste plaats met 18 punten. Dat zijn er evenveel als Lommel SK. Daarna volgen Union (17), Beerschot Wilrijk (15), Westerlo en Roeselare (13), OH Leuven (9) en rode lantaarn Tubeke (6).