Lea is 93 en werkt nog steeds in een advocatenkantoor in Turnhout

dinsdag 9 juli 2019 - 11:42
Maren Plaghki
Lea achter haar pc
Uit nieuw onderzoek zou blijken dat een kwart van de Belgische werknemers niet geïnteresseerd is in een andere job. Andere horizonten opzoeken blijkt toch minder populair dan je zou denken. Lea Huygens uit Turnhout doet ook al 76 jaar hetzelfde werk. Ze is 93 jaar en werkt nog steeds bij het advocatenkantoor Schuermans in Turnhout. 

"Zolang ik gezond ben,blijf ik werken"

"Ik doe het graag en ik vind dat ik ook nog kan bijdragen aan de Belgische economie. En zo heb ik ook nog mijn sociale contacten" zegt Lea. Ik heb eerst 3 maanden ergens anders gewerkt en dan heeft de vader van meester Schuermans mij hier aangenomen op 1 april 1943, midden in de oorlog. Iedereen is hulpvaardig en vriendelijk en ze waarderen mijn werk hier nog, ik zou niets anders willen."


"Ik kan niet koken"

Lea werkt 4 dagen per week , 3 uur per dag. Ze woont samen met haar zus, die wel met pensioen is en het huishouden doet. Lea zegt dat ze daar geen zin in had en ook gewoonweg niet kan koken. Ze heeft heel wat technologische evoluties meegemaakt. Ze begon met pen en papier en stenoschrift, daarna een handtypemachice, een fotokopieerapparaat op water en nu werkt ze vlotjes met de computer. Haar job is het financieel en boekhoudkundig toezicht van het kantoor. "Als je je job graag doet, dan kan je het echt lang volhouden, een echte aanrader", besluit ze verder nog.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!