Lierse Kempenzonen dient klacht in na onlusten tegen Charleroi: "Hier gaan nog gewonden vallen"

dinsdag 22 oktober 2019 - 10:19
Dylan Van Rooy
Foto: Lierse Kempenzonen
Voetbalclub Lierse Kempenzonen dient een officiële klacht in na de onlusten tijdens de wedstrijd in en tegen Olympic Charleroi. Na de late gelijkmaker van Lierse braken er relletjes uit aan de spelerstunnel en in de hoofdtribune. "Dit was echt ongezien", klinkt het bij bestuurslid Yorik Torreele.

Het is afgelopen weekend flink uit de hand gelopen tijdens de wedstrijd van Lierse Kempenzonen in en tegen Olympic Charleroi, in de eerste amateurklasse (de vroegere derde klasse). Er zou al de hele tijd tijd een grimmige sfeer gehangen hebben in het stadion van Charleroi, en toen de wedstrijd uiteindelijk op 1-1 was geëindigd, liep het helemaal mis.

Aangevallen door supporters, bestuursleden en een speler

Het bestuur van Lierse zegt aangevallen te zijn door enkele supporters, bestuursleden en zelfs door een reservespeler van Olympic Charleroi. De vechtpartij zette zich voort tot in de perstribune, waar enkele journalisten beelden maakten van de incidenten. De politie had haar handen vol om de orde te laten terugkeren. Zowel de ploeg, bestuur als leden van de Vlaamse pers moesten onder politiebegeleiding het stadion verlaten.

"Ongezien"

Lierse Kempenzonen laat het hier niet bij en dient een klacht in bij onder andere de politie en de Belgische Voetbalbond. "We hebben de bevoegde instanties en politie al ingelicht. We hopen dat de juiste stappen genomen zullen worden", klinkt het bij CEO Yorik Torreele.

Als men het hier bij laat, vallen er dit seizoen in dit stadion gewonden. Daar ben ik zeker van.

bestuurslid Yorick Torreele

"Dit was echt ongezien. De manier waarop wij behandeld werden is niet correct. Om een goede competitie te hebben, moet je elkaar met respect behandelen en dat is niet gebeurd. Als men het hier bij laat, vallen er dit seizoen in dit stadion gewonden, daar ben ik zeker van." 

Charleroi: "Racistische en anti-Waalse gezangen"

Ook bij Olympic Charleroi waren ze niet de spreken over de gebeurtenis na de match, maar dan om heel andere redenen. “Uit het bezoekersvak klonken anti-Waalse gezangen", klinkt het in een persbericht. "Daarnaast heeft onze speler Somé oerwoudgeluiden over zich heen gekregen."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!