Loena Hendrickx niet naar EK kunstschaatsen: “Ze heeft maar één lichaam en daar moet ze naar luisteren”

dinsdag 14 januari 2020 - 10:56
Anneke Hermans
Loena Hendrickx tijdens de Olympische Winterspelen van 2018
Foto: Belga
Schaatsster Loena Hendrickx uit Arendonk gaat niet naar het Europees Kampioenschap Kunstschaatsen in Oostenrijk. Ze raakt niet tijdig klaar, omdat ze momenteel niet kan trainen door een huidirritatie aan haar voet.

Afgelopen zomer sloeg Loena Hendrickx haar voet om waarbij ze drie ligamenten scheurde. “Haar herstel verliep spoedig en we hadden goede vooruitzichten, maar nu zorgt haar andere voet voor problemen”, zegt haar broer en trainer Jorik Hendrickx. “Doordat ze haar voet heeft omgeslagen, was die heel gevoelig en kon ze geen nieuwe schaatsen passen. Haar oude schaatsen waren te los en veroorzaakte daardoor een huidirritatie op haar linkervoet.” Daardoor kan Loena voorlopig niet trainen en ziet ze zich genoodzaakt om het Europees Kampioenschap in Oostenrijk af te zeggen.

Aanhouder wint

Ook vorig jaar was Loena niet op het Europees Kampioenschap. Ze heeft al een tijdje last van verschillende blessures en moest toen afzeggen door problemen aan haar rug. “Voor een topsporter is zo’n Europees Kampioenschap één van de hoogtepunten van het seizoen. Ook voor het hele team, trouwens. Het is jammer dat ze er niet bij kan zijn”, zegt Jorik. “Kunstschaatsen is een blessuresport. Zelf ging ik ook van de ene blessure naar de andere, maar de aanhouder wint. Ik hoop dat mijn zus binnenkort weer prachtige resultaten kan neerzetten.”

Olympische Winterspelen

Over twee maanden start het wereldkampioenschap kunstschaatsen in het Canadese Montréal. Het is niet zeker of Loena voldoende hersteld zal zijn om daar aan deel te nemen. “Haar gezondheid is prioritair. Je hebt maar één lichaam en daar moet je naar luisteren. Ons hoofddoel is nu om de Olympische Winterspelen van 2022 te halen.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!