Mechels gezin fietst voor Palestijnse circusschool: Julie Vermeire was erbij!

zondag 22 december 2019 - 10:37
Voor het tweede jaar op rij maakt het gezin van Lieve Jaspaert een fietstocht voor het goede doel. Deze keer fietsen ze van Mechelen naar Aalst, en terug. Julie Vermeire ging hen thuis opwachten.

Lieve doet de fietstocht samen met haar man Steven, hun zonen Felix (7) en Simon (12) en hun dochter Anna (10). Dat doen ze voor een project iets verder van huis. In 2006 werd de Palestijnse circusschool opgericht door de Palestijn Shadi Zmorrod en de Belgische Jessika Devlieghere. Met de school willen ze de creatieve mogelijkheden van jongeren in Palestina stimuleren. "De school werd opgericht door een vriendin van mij, dat is in een context gebeurd waar er weinig mogelijkheden waren voor kinderen daar. Intussen ontvangt de school zo'n 400 kinderen. Ze doen fantastische dingen, ze gaan ook op tournee bijvoorbeeld", legt Lieve uit.

"We zamelen geld in met onze fietstocht. Want niet alle kinderen kunnen de school betalen, met het geld dat we verzamelen willen we beurzen kunnen geven aan kinderen daar." En of deze straffe familie ook volgend jaar op de fiets kruipt, laten ze nog even in het midden: "We gaan eerst even de eerste emoties en vermoeidheid laten bezinken, maar ik denk dat we tegen volgend jaar wel opnieuw zin zullen hebben om de tocht opnieuw aan te vatten!"

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!