Mechelse horecazaken krijgen controle

woensdag 15 mei 2019 - 11:24
Yoran Chanet
Voedsel
Belga Image
Mechelse horecazaken krijgen deze week bezoek van controleurs van het Federale Voedselagentschap. Het gaat om aangekondigde controles en vooraf krijgen de 550 horeca-uitbaters een lijstje van zaken waarop wordt gecontroleerd. Elk jaar kiest het Agentschap een andere provincie uit en nu is het opnieuw de beurt aan Mechelen.

Het Voedselagentschap gaat vooral langs bij bakkers, slagers, restaurantuitbaters, maar ook markten en keukens van ziekenhuizen en scholen krijgen een bezoekje. "We gaan letten op enkele belangrijke voorschriften", zegt Liesbeth Van De Voorde van het Federaal Voedselagentschap. "De controleurs kijken de temperatuur van de ijskasten na, ze kijken ook of de producten een juiste houdbaarheidsdatum hebben en of er genoeg hygiëne is. Zo moet er ook voldoende zeep zijn om de handen te wassen. Daarnaast kijken we of de uitbater een ongedierteplan heeft om ongedierte te vermijden. En we kijken ook of ze vermelden welke allergenen er in het eten zitten."

 

 

 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!