Meer ongelukken met elektrische deelsteps: Antwerpse spoeddiensten krijgen dagelijks slachtoffers binnen

woensdag 14 augustus 2019 - 15:29
Dylan Van Rooy
Foto: Radio 2
Op de spoeddiensten van Sint-Vincentius en Sint-Augustinus in Antwerpen komen bijna dagelijks mensen binnen die een ongeval hebben gehad met een elektrische deelstep, dat meldt ATV en is ook bevestigd aan onze redactie. "Extra bescherming is geen overbodige luxe", klinkt het bij de ziekenhuizen.


Met de populaire deelsteps kan je snelheden halen van 25 km per uur, en je moet ook geen helm of andere bescherming dragen. Omdat de step erg kleine wieltjes heeft, kan je bij oneffenheden sneller je evenwicht verliezen. 

Hogere snelheid zorgt voor extra risico

"Idealiter dragen mensen dan ook extra bescherming als ze met zo'n step de weg op gaan", zegt dokter Jan Christiaen van de spoeddienst. " Net omdat je sneller rijdt met zo'n elektrische step, is ook de snelheid van je val hoger dan wanneer je met een gewone step zou vallen. Het aantal breuken is duidelijk toegenomen, en er zijn helaas ook grotere risico's zoals op je hoofd vallen."

Volgens Poppy, één van de aanbieders van elektrische deelsteps in de stad Antwerpen, herinneren ze hun gebruikers er voldoende aan dat zo'n deelstep geen stuk speelgoed is. Daarnaast vinden ze dat de weginfrastructuur in de stad nog altijd niet voldoende is aangepast aan de noden van zwakke weggebruikers.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!