Mucopatiënten dansen op sokken voor meer onderzoek naar ziekte

maandag 18 november 2019 - 10:42
Elisabeth De Weerdt
kinderen dansen voor onderzoek muco
Bron foto: campagnevideo Mucovereniging
Het is deze week Europese Mucoweek. Daarom lanceert de Belgische Mucovereniging een campagne om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte. Dit jaar doen ze dat met de muco move, een filmpje waarin mucopatiënten op hun sokken dansen tegen muco onder het motto ‘muco sucks, koop nu je muco socks!’ Ook Robbe Aerts (14) uit Willebroek danst mee.

Dansen op sokken

1319 mensen in ons land hebben mucoviscidose. In de week van 17 tot 24 november wil de Mucovereniging aandacht vragen voor de ziekte. Daarom dansen de mucopatiënten zelf in het campagnefilmpje... op hun sokken. Onder het motto ‘muco sucks, koop nu je muco socks!’, wil de Mucovereniging geld inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte. 

Muco? 

Mucoviscidose of muco is de meest voorkomende levensbedreigende erfelijke ziekte in België. Als je muco hebt, belemmert taai slijm de ademhaling en spijsvertering. De meest voorkomende problemen zijn steeds terugkerende luchtweginfecties, longontstekingen, slijm dat moeilijk opgehoest wordt, buikpijn en andere spijsverteringsproblemen. Mucoviscidose genezen is spijtig genoeg nog niet mogelijk. Toch zijn kinderen, jongeren en volwassenen met muco enkele uren per dag bezig met hun therapie, om de symptomen te behandelen en waar mogelijk te voorkomen. Mucopatiënten vechten elke dag tegen de ziekte, in de hoop dat in de nabije toekomst nieuwe behandelingen een beter en langer leven mogelijk maken.

Bekijk hieronder de campagnevideo!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!