Nederlander Fabio Jacobsen wint opnieuw Scheldeprijs

woensdag 10 april 2019 - 18:09
Anneke Hermans
Nederlander Fabio Jacobsen wint Scheldeprijs voor de tweede keer op rij.
De Nederlander Fabio Jacobsen heeft de 107e Scheldeprijs gewonnen. Dat deed hij voor het tweede jaar op rij. Net zoals vorig jaar kwam hij als snelste uit de traditionele massasprint.

“Ik had een hele sterke ploeg”, opent Fabio Jakobsen zijn reactie. “Ik ben gevallen op 75 kilometer van de finish, maar mijn ploegmakkers bleven rustig en hebben me goed geholpen. Zij hebben allemaal de hele dag voor mij gewerkt en ik ben zo blij dat ik het kan afmaken.”

Twee keer

Jacobsen, die rijdt voor de ploeg Deceuninck – Quick Step wint de Scheldeprijs voor de tweede keer op rij. En dat doet deugd. “Als sprinter wil je op deze erelijst staan en ik sta er nu al twee keer op. Ik ben heel blij."

De tweede plek in de Scheldeprijs was voor de Duitser Max Walscheid. De Brit Christopher Lawless mocht het podium vervolledigen. De Scheldeprijs vertrok net zoals vorig jaar in het Nederlandse Terneuzen. Het parcours in Zeeland werd dit jaar wat uitgebreid. In Schoten werd hij dan weer ingekort. Daar werd een ronde minder gereden.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!