Nieuwe website met tips over brandveiligheid

dinsdag 13 februari 2018 - 11:49
Een nieuwe website rond brandveiligheid moet het hoge aantal doden bij woningbranden verminderen. Dit jaar kwamen al 8 mensen om het leven in ons land, in onze provincie voorlopig nog niemand. Op de website staan concrete tips over brandveiligheid.


Elk jaar komen heel wat mensen om bij woningbranden in ons land. Daarom hebben verschillende hulpverleningszones de krachten gebundeld, samen met VZW Oscare uit Merksem, dat onderzoek doet naar brandwonden en littekens, om de website leefbrandveilig.be te maken. "Want 2018 is inmiddels alweer een zwart jaar op het vlak van brandveiligheid", zegt woordvoerder Peter Van Rossum.

Tips

Op de website staan concrete tips rond brandveiligheid. "Plaats bijvoorbeeld voldoende rookmelders in je huis, want als je slaapt, slaapt je neus ook, dan ruik je niks en is je rookmelder hét redmiddel. Bepaal een vluchtplan met je gezin, zodat je meteen kan buiten geraken. Trek je stekkers van opladers meteen uit als je toestel opgeladen is, en zeker niet 's nachts opladen. En heel belangrijk: reinig de filters van je droogkast: veel mensen weten niet dat een droogkast ook een filter heeft achteraan, en die kan je toch maar beter een paar keer per jaar schoonmaken."  

Familie Van Vlam

"De rode draad in de Leef Brandveilig-campagnes is de familie Van Vlam", zegt Van Rossum. "Deze familie, die heel brandveilig leeft en het goede voorbeeld moet geven, wordt bewust ingezet in de campagnes om brandveilig leven te promoten, preventietips mee te geven, met een focus op het belang van rookmelders en een vluchtplan." 
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!