Nog uren hinder verwacht op de E34 door gekantelde vrachtwagen

woensdag 11 september 2019 - 07:40
An Verstuyft
gekantelde vrachtwagen
Net voor de afrit Zoersel is de E34 richting Antwerpen volledig versperd door een gekantelde vrachtwagen. Die ligt over de hele breedte van de weg. Ook de busstrook is versperd, omdat er brandstof is gelekt. Al het verkeer moet in Lille de snelweg verlaten.

Bij het ongeval zijn geen andere voertuigen betrokken. De lading van de vrachtwagen - 7 ton rijst, pasta en olie - is niet op het wegdek terechtgekomen. De brandstoftank van de vrachtwagen is wel lek geslagen en die brandstof moet dus opgeruimd worden. De hinder zal dus wellicht de hele ochtendspits duren, zegt VRT-verkeersanker Hajo Beeckman: "Als het gewoon diesel is, dan heeft de brandweer wel de juiste middelen om dat op te ruimen, maar dat kan lang duren als de brandstof in de poriën van het wegdek is getrokken. En bovendien moet de vrachtwagen zelf ook getakeld worden. Op dit moment (om 7.45u) wordt er gemeld dat ze minstens twee uur werk zullen hebben."

Het verkeer tussen Lille en Zoersel is momenteel ook geblokkeerd. In Lille moet iedereen de snelweg verlaten. "Maar het is aangeraden om al vroeger van de snelweg te rijden," zegt Beeckman. "Wie van de Kempen naar Antwerpen moet, kan best in Turnhout al de E34 verlaten en via Kasterlee en Geel naar de E313 rijden. Vanuit de noorderkempen kan je best de E19 nemen."

De vrachtwagenchauffeur is lichtgewond geraakt.

gekantelde vrachtwagen op de E34

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!