Offerblok Klein-Scherpenheuvel leeggeroofd. "Het leent zich er helaas een beetje toe"

vrijdag 4 oktober 2019 - 15:07
Maaike Joris
het bedevaartsoord Klein-Scherpenheuvel
foto: VRT
Eén van de offerblokken van het bedevaartsoord Klein-Scherpenheuvel, in Wiekevorst, werd al voor de tweede keer dit jaar leeggeroofd. De vrijwilligers van het bedevaartsoord vragen nu aan de voorbijgangers en de omwonenden om mee een oogje in het zeil te houden en ze bekijken ook of er extra veiligheidsmaatregelen moeten komen.

"Wegens diefstal buiten gebruik", hangt er op één van de offerblokken aan de kapel van Klein-Scherpenheuvel. "Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt", vertelt diaken Gommaar Van Den Bergh. "Het bedevaartsoord ligt een beetje van de weg af dus het leent zich er helaas wat toe. Het zal waarschijnlijk iemand zijn die geld nodig had, en de gelegenheid maakt de dief."

briefje op offerblok met daarop 'wegens diefstal buiten gebruik'

Kleingeld

"In het offerblok zit vooral kleingeld dat mensen geven om een kaarsje te branden. In de examenperiode zit er bijvoorbeeld opvallend meer in, maar gemiddeld gaat het om 50 tot 100 euro per week", zegt de diaken. "We gebruiken het geld voor het onderhoud van Klein-Scherpenheuvel en voor de parochie."

Maatregelen

De gemeente heeft na een vorige diefstal verlichting geplaatst maar dat lijkt niet voldoende. "Het licht brand ook 's nachts, dus je zou het gemakkelijker moeten zien als er iets verdacht gebeurt. Maar ja, reageren de mensen nog de dag van vandaag?", vraagt de diaken zich af. Er zal nu samen met de gemeente bekeken worden of er nog extra veiligheidsmaatregelen moeten komen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!