Oorlogsbom legt treinverkeer stil in Herentals

woensdag 15 mei 2019 - 19:26
Anneke Hermans
Bij werken aan de brug over het kanaal in Herentals werd een Amerikaanse vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden.
Foto: PZ Neteland
Bij werken aan de spoorwegbrug over het Kempisch kanaal in Herentals is een zware oorlogsbom gevonden. De bom lag dicht bij de spoorlijn Mol-Herentals. Daarom werd het treinverkeer stilgelegd. De bom bleek niet gevaarlijk.

De bom werd gevonden aan de Sint-Jobstraat in Herentals. Het ging om een Amerikaanse vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog. De politie en ontmijningsdienst DOVO kwamen meteen ter plaatse en stelde een veiligheidsperimeter in. Daarbij werd ook het treinverkeer op de spoorlijn van Mol richting Herentals stilgelegd. Ook schepen mochten niet meer verder varen. In de buurt waren geen woningen, dus niemand moest geëvacueerd worden.

Later stelde DOVO vast dat de bom geen ontstekingsmechanisme meer had en dus ongevaarlijk was. Doordat het treinverkeer een uur heeft stilgelegen, was er wel hinder op het spoor. “Het gebeurde in volle avondspits en op een belangrijke spoorlijn”, zegt Frédéric Petit, woordvoerder van Infrabel. “Er zullen nog vertragingen zijn tot deze avond. Morgenvroeg rijden de treinen weer normaal."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!