Operatoren laten kosten vallen voor sms-actie baby Pia

dinsdag 17 september 2019 - 10:36
Foto: teampia.be
50 cent van de 2 euro ging nu nog naar Telenet en Proximus.

Pia uit Wilrijk is 9 maanden oud en heeft een genetische spierziekte. Zonder de juiste medicatie zal ze waarschijnlijk niet ouder worden dan 2 jaar, maar die medicatie kost maar liefst 1,9 miljoen euro. De ouders van Pia hebben nu onder andere een sms-actie op poten gezet om het geld in te zamelen. Meer dan 900.000 mensen stuurden al een sms!

Telenet & Proximus zijn #TeamPia

Een smsje sturen is zeer laagdrempelig, dat kan het succes van de actie verklaren. Het kost 2 euro, maar een halve euro daarvan gaat naar de gsm-operatoren. "Dat vond ik verschrikkelijk nieuws", vertelt Inspecteur Sven Pichal bij De Madammen. "Ik heb Telenet en Proximus regelmatig aan de lijn dus ik dacht: ik bel ze even op om te kijken of dat klopt." En hij kon meteen goed nieuws delen. "Wanneer een sms-nummer gebruikt wordt voor een goed doel", vertelt Proximus-woordvoerder Fabrice Gansbeke, "gaat het volledige bedrag naar de organisatie." En ook Telenet sluit zich daar bij aan. "We waren niet op de hoogte van deze actie. Maar we kunnen verzekeren dat alle donaties rechtstreeks naar de ouders van Pia doorgestort zullen worden", zegt Telenet-woordvoerster Isabelle Geeraerts.

Update: ook Orange en Mobile Vikings laten weten dat zij geen kosten aanrekenen!

Een stapje in de goede richting voor Pia dus! Wil jij haar ook steunen? Dat kan door simpelweg 'Pia' te sturen naar 4666. Meer info vind je op de website van Team Pia.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!