Opleiding schipper steeds belangrijker

woensdag 8 mei 2019 - 14:51
Elisabeth De Weerdt
twee leerlingen op het schip
Paul Van Landeghem
De Scheepvaartschool in Antwerpen heeft haar opleidingsschip gerenoveerd. Het schip is nu veiliger en milieuvriendelijker gemaakt. De school zal het schip goed kunnen gebruiken, want de binnenvaartopleiding wordt steeds belangrijker omdat er steeds meer ingezet wordt op vervoer over water.

Het opleidingsschip is al sinds 2002 in gebruik om de leerlingen als stuurman of schipper te leren navigeren en manoeuvreren. De restauratie van het schip komt goed van pas: in de toekomst zal er meer vervoer over water zijn, om het aantal auto's en vrachtwagens op de weg te verminderen.

Beweging

"Onze opleiding wordt in de toekomst nog belangrijker", vertelt directeur van de Scheepvaartschool in Antwerpen Roel Buisseret. "Onze sector beweegt enorm. De binnenvaartschepen worden niet alleen gebruikt voor vrachtverkeer, maar ook nieuwe niches zoals pallettenvervoer, huisvuil en bier. Ook is er een heel groot tekort aan beschikbaar personeel in de scheepvaart." Momenteel volgen er een 50-tal leerlingen de binnenvaartopleiding. Die is uniek in Vlaanderen.  

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!