Opnieuw brand in regio Balen

vrijdag 6 juli 2018 - 08:46
Zicht op brandweerwagen en beschadigde pand, naast de kerk van Balen
Gisteravond heeft het gebrand in het historische pand Huize Wouters in het centrum van Balen. Het gebouw dateert uit de 17de eeuw en stond leeg. De burgemeester vraagt een grondig onderzoek naar de oorzaak.

De brandweer was snel ter plaatse en kreeg het vuur ook vrij snel onder controle. Het pand raakte zwaar beschadigd, al zal de gevel mogelijk nog wel gered kunnen worden. Er zijn plannen om het historische gebouw vlak aan de kerk in het centrum van Balen te integreren in een woonproject. Niemand raakte gewond.

Brandstichting?

Het is niet meteen duidelijk wat het vuur in het leegstaande pand heeft veroorzaakt. "We gaan vragen aan het parket om hier een degelijk onderzoek te doen", zegt burgemeester Johan Leysen (CD&V). "We rekenen er op dat dit zal gebeuren. We hebben daar alle vertrouwen in." De voorbije weken waren er opvallend veel branden en brandjes in Balen en buurgemeenten Mol en Lommel, net over de provinciegrens in Limburg. Bij 5 van die 10 branden was er sprake van brandstichting. Of dit hier ook het geval is, moet het verdere onderzoek uitwijzen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!