Puurs wordt locatie voor musical "40-45"

woensdag 13 december 2017 - 09:52
luchtfoto van gebouw (Montea) in Puurs waar Studio 100 musical '40-'45 zal gespeeld worden

Studio 100 heeft in Puurs een nieuwe locatie gevonden voor de musical "40-45". Het gaat om een site van Montea vlakbij de kruising van de A12 en de N16. De musical zou normaal gezien gespeeld worden in een loods in de haven van Antwerpen, maar die mocht niet als evenementenhal gebruikt worden.

H&M

Tot in maart van dit jaar was het gebouw in Puurs nog in gebruik als magazijn van kledingketen H&M. De volledige site, recht tegenover het Fort van Breendonk, beslaat in totaal meer dan 40.000 m2. Op het grasveld aan de gebouwen wordt een grote tijdelijke constructie gebouwd (met een speelveld van 70 op 70 meter, 20 meter hoog en zonder palen) waarin de voorstelling zal gespeeld worden. Het artistieke concept, inclusief 8 rijdende tribunes, blijft behouden. "Het is alsof je in een film zal zitten terwijl je de voorstelling meemaakt", legt Hans Bourlon uit. Het magazijn van het gebouw zal gebruikt worden als foyer en ontvangstruimte. Er is ook voldoende parking. 

Perfecte site

“Met deze locatie in Puurs hebben we de perfecte site gevonden voor de spektakel-musical "40-45"", zegt Gert Verhulst.  "Ik ben bijzonder blij dat al 40.000 mensen ons het vertrouwen hebben gegeven door al een kaartje te kopen. Nu bekend is dat we in Puurs kunnen spelen, kunnen we weer een versnelling hoger schakelen in het productieproces. Ik hou er ook aan om Fernand en Karine Huts te bedanken voor het onvoorwaardelijke vertrouwen in het project en voor de steun die zij hebben geboden ook na het wegvallen van de vergunning in Beveren. We verwelkomen hen graag op de wereldpremière op 7 oktober 2018." Fernand Huts werkte samen met Studio 100 aan de bouw van de loods die na de voorstelling door Katoen Natie gebruikt zou worden als magazijn. 


Bourlon: "Tegenslag omzetten in nieuwe opportuniteit" 

Ook Hans Bourlon is tevreden. "Ik ben bijzonder opgetogen dat we er met Studio 100 in geslaagd zijn om een mooie én goed bereikbare locatie te vinden die vele troeven heeft. Als gedreven ondernemers proberen we elke tegenslag om te zetten in een nieuwe opportuniteit. Gisteren hebben we alle buren toegesproken, het schepencollege heeft de vergunning goedgekeurd, dus wij gaan ervan uit dat dit een volledig groen licht is." 

De musical gaat op 7 oktober 2018 in première. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!