Schapen zijn de beste grasmaaiers

donderdag 12 juli 2018 - 08:53
schapen grazen in Kempens heidegenied
Sinds gisteren zorgen meer dan 250 schapen voor heel wat spektakel langs de oevers van de Kanaalplas in Mol. Vzw Kemp zet de kudde daar in opdracht van het gemeentebestuur in om de oevers af te grazen. Een belevenis op zich en een unieke kans om de echte Kempische heideschapen aan het werk te zien.

Attractie

Tijdens het weekend doet Natuurpunt een beroep op de kudde voor Natuurpunt. De schapen gaan dan de berg van het heidegebied op om te grazen op "'t oud stort". Op maandag keren ze terug naar de Kanaalplas. Dinsdagnamiddag komen ze aan op domein Zilvermeer waar ze blijven tot vrijdagnamiddag. Zo zijn ze daar in de Kempen de hele volgende week ook nog een ware toeristische attractie! De graasbeurten door meer dan 250 schapen onder begeleiding van een herder zijn op zich al een hele belevenis. 

Nuttig

Het toeristische fietspad langs de Kanaalplas tegenover het Zilvermeer biedt prachtige vergezichten over het prachtige meer. Door jaarlijks enkele honderden schapen enkele dagen op de oevers te laten grazen, blijft de groenontwikkeling binnen de perken en het prachtige uitzicht verzekerd. Bovendien krijgt het typische Kempense heidelandschap hierdoor alle kansen om zich te ontwikkelen. 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!