Serge Pauwels enige Antwerpenaar in de Tour

vrijdag 6 juli 2018 - 11:19
Serge Pauwels in actie als wielrenner
Met al de aandacht voor het wereldkampioenschap voetbal, zouden we bijna vergeten dat morgen ook de Ronde van Frankrijk start. Serge Pauwels is de enige renner uit onze provincie die aan de start komt in de Vendée.

Het wordt voor Pauwels zijn vijfde Ronde van Frankrijk. De renner uit Edegem is ploegmaat van spurtbom Marc Cavendish. In de vlakke ritten zal hij sowieso moeten werken om de Brit in de beste omstandigheden naar de massasprint te loodsen. Maar in de meer bergachtige ritten zal Serge Pauwels zeker zijn eigen kans mogen gaan.

Ventoux

Pauwels trok in zijn vorige Rondes al meermaals in de aanval, op zoek naar ritwinst. Eén keer was hij er heel dicht bij, toen hij tweede eindigde achter Thomas De Gendt op de mythische Mont Ventoux. "Ik ben er een paar keer al dicht bij geweest, maar op de Ventoux was het het dichtste", zegt Pauwels. "Dat had heel speciaal geweest. Ik denk niet dat ik veel van mijn aanvalsrecept moet veranderen. Ik moet blijven proberen, en hopen dat het eens een keertje raak is."

De Ronde van Frankrijk start morgen in de regio Vendée, niet ver van Nantes, en duurt drie weken.

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!