Sinterklaas komt op 16 november aan in Antwerpen

vrijdag 1 november 2019 - 15:04
Anneke Hermans
Sinterklaas en al zijn kompanen
Foto: VRT - Sarina De Maeyer
Antwerpen maakt zich opnieuw op voor de blijde intrede van Sinterklaas. Op zaterdag 16 november meert de Sint met zijn stoomboot aan op het Antwerpse Eilandje, aan het Verbindingsdok-Westkaai. En om zijn komst te vieren, schenkt hij alvast één cadeautje: de eerste beelden van een gloednieuw seizoen van ‘Dag Sinterklaas’!

Nu de pompoenen en skeletten voor Halloween zijn opgeborgen, is het tijd om de komst van Sinterklaas voor te bereiden. Op 16 november zal hij samen met zijn gevolg aanmeren aan het Verbindingsdok-Westkaai in Antwerpen. Presentator Bart Peeters zal hem als goede vriend van de Sint verwelkomen, samen met burgemeester Bart De Wever. De goedheiligman zal wat later de aanwezige kinderen toespreken aan het MAS.

Wie de Sint meteen wil begroeten bij zijn aankomst in Antwerpen, kan hem omstreeks 14.05 uur zien arriveren aan het Verbindingsdok-Westkaai. Hij zal dan met zijn gevolg te voet via de Napoleonkaai, de Nassaubrug en de Oostendekaai naar de Hanzestedenplaats aan het MAS trekken en daar rond 14.50 uur de aanwezige kinderen en hun ouders toespreken. Dan zal ook blijken of er dit jaar stoute kinderen waren. Ketnet en Eén zenden het hele spektakel ook live uit vanaf 13.30 uur.

Nieuwe afleveringen van ‘Dag Sinterklaas’

Om zijn komst te vieren, schenkt Sinterklaas alvast een cadeautje: de eerste beelden van een gloednieuwe reeks van het televisieprogramma ‘Dag Sinterklaas’. Elke aflevering begint met een brief van een kind dat zich een vraag stelt over de Sint, die trouwens een verjongingskuur onderging om in topvorm te zijn voor de reeks. Aan de hand van alledaagse en tegelijk grappige situaties uit het leven van Sinterklaas, Zwarte Piet en hun entourage wordt telkens het antwoord op de vraag duidelijk.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!