Slongs over haar burn-out: "Ik was alleen nog maar Slongs, voor Charissa was er geen plaats meer"

dinsdag 5 november 2019 - 10:35
Slongs, ofwel Charissa Parassiadis nodigde Anja Daems uit in haar ouderlijk huis in Antwerpen. Een plek die een belangrijk toevluchtsoord was toen het haar drie jaar geleden even allemaal te veel werd.

Op het hoogtepunt van haar carrière ging het licht uit bij Slongs. "Ik heb toch wel diep gezeten. Alle sterren stonden goed, ik had veel succes, maar ik heb ontdekt toen ik gecrasht ben dat ik een enorme pleaser ben. Ik kreeg heel veel aanbiedingen en ik wou alles aannemen. Ik kon geen nee zeggen. Ik probeerde veel te veel ballen tegelijkertijd in de lucht te houden en ik liep mezelf voorbij. Ik was alleen nog maar Slongs, voor Charissa was er geen plaats meer. Als je in de media komt, mogen mensen zeggen wat ze willen over jou. Maar uiteindelijk zijn we niet untouchable. Wij hebben ook kwetsbare zielen."

Aanvankelijk negeerde ze de signalen, tot haar lichaam letterlijk crashte. "Ik was alleen op reis geweest na een drukke periode en ik merkte dat ik heel bang was. Maar ik heb daarna gewoon voort gedaan op hetzelfde elan. Maar van de ene dag op de andere heb ik paniekaanvallen gekregen. Dat is zo verlammend, dat je gewoon niet verder kan. Het is een van de griezeligste dingen die ik al heb meegemaakt. Ik wens het niemand toe. Het was niet alleen hyperventileren, maar er zat ook een stuk derealisatie bij, waardoor ik dacht dat ik gek aan het worden was. Heel raar."

Als je in de media komt, mogen mensen zeggen wat ze willen over jou. Maar uiteindelijk zijn we niet untouchable. Wij hebben ook kwetsbare zielen.

Met professionele hulp en de steun van haar familie en vrienden kwam er opnieuw licht aan het einde van de tunnel. "Ik ben therapie gaan volgen en ik ben gewoon thuis gebleven. Terug naar de bron, terug naar mijn ouders en broers. Terug naar de mensen die mijn kenden van voor ik Slongs was, die geen verwachtingen van mij hadden. Die niet wouden weten hoe het met de nieuwe single ging. Mensen die gewoon blij waren dat ze een dag met mij op het pleintje konden zitten."

Slongs vertelt Anja over het huis van haar ouders

Nog meer verhalen

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!