Sluiting bakkerij Goossens blijkt stunt van Unizo

woensdag 12 juni 2019 - 14:00
Sylvia Persoons
broden, winkel,
Radio 2
“Wij stoppen. Bedankt voor alle jaren!” Deze boodschap stond voor een paar uur op het raam van Bakkerij Goossens in de Korte Gasthuisstraat in Antwerpen. Er kwamen meteen op sociale mediakanalen Twitter en Facebook teleurgestelde reacties. Gelukkig was het niet waar, het was de lancering van de campagne "Winkel hier" van zelfstandigensorganisatie UNIZO.

Goossens, één van de bekendste bakkers in Antwerpen bestaat al 135 jaar. De verwarring bij vaste klanten en passanten was deze ochtend dan ook groot toen ze op het winkelraam lazen dat de bakkerij er mee ophield. Om 11uur werd de tekst op het raam aangepast: “Wij stoppen nog lang niet. Bedankt voor alle jaren jij al winkelhiert. Koop bewust bij ondernemers van hier.”

Lokale handelaar in de kijker

De boodschap op het winkelraam van Bakkerij Goossens is de start van een campagne van de zelfstandigenorganisatie UNIZO.  Ze willen de lokale handelaar in de kijker zetten en consumenten aanzetten om bij lokale handelaars te kopen. Volgens Sofie van Uffel van UNIZO hebben consumenten soms een shockeffect nodig. “We willen het belang van de lokale handelaars onder de aandacht brengen. Zij creëren een grote economische meerwaarde, ze zorgen voor jobs voor mensen uit de buurt en sociale cohesie met de klanten."

Met deze actie wil UNIZO de winkeliers een duwtje in de rug geven en oproepen om maximaal te kopen bij ondernemers van hier. Zo zorgen we er mee voor dat deze winkels kunnen blijven bestaan.

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!