Sluitingsprijs Putte-Kapellen dan toch gered

maandag 12 augustus 2019 - 17:05
Dylan Van Rooy
sluitingsprijs met van der poel
Foto: Marc Gorremans
De Sluitingsprijs Putte-Kapellen is dan toch gered. De koers zat al een tijdje met financiële problemen, maar met Ben Simons van karakterkoersen heeft organisator Golazo dan toch een overnemer gevonden.

Simons is bekend van andere koersen zoals de Sels Trophy (vroeger de Schaal Sels) in Merksem. Hij is vooral blij dat de sluitingsprijs kan blijven bestaan. "De sluitingsprijs is verbonden met de streek waar ik zelf ook vandaan kom. Het zou spijtig zijn als zo'n traditie zou verdwijnen, en we gaan er ook alles aan doen om dat te voorkomen.

Voortbestaan verzekerd voor minstens 3 jaar 

De editie van dit jaar gaat dus gewoon door, op 15 oktober. Na drie jaar gaan de nieuwe organisatoren de voortzetting van de sluitingsprijs wel evalueren. "Dat is ook nodig, want het is tegenwoordig erg moeilijk om zo'n wedstrijd in leven te houden. Er komt heel veel bij kijken: veiligheid, techniek, maar natuurlijk ook het financiële luik. Maar het is zeker en vast de bedoeling dat die traditie ins tand gehouden zal kunnen worden."

Karakterkoersen

De Sluitingsprijs van Putte-Kapellen wordt een deel van de "Karakterkoersen". Dat is een reeks koersen voor elites, die georganiseerd worden door Ben Simons en de groep achter de Schaal Sels in Merksem. Naast de Schaal Sels, de Antwerp Port Epic en de GP Rik Van Steenbergen moet de Sluitingsprijs het kwartet van Antwerpse Karakterkoersen rondmaken.Simons wil daarmee een facelift geven aan een aantal 'volkse' wedstrijden, die al jarenlang de kalender sieren.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!