Sneeuw stuurt ook huisvuilophaling in de war

maandag 11 december 2017 - 14:52
Vuilniswagen Ivarem
Ook voor de huisvuilophalers is het niet makkelijk werken. Op verschillende plaatsen in onze provincie is de huisvuilophaling helemaal stopgezet na de zware sneeuwval van deze voormiddag.

In de Kempen heeft afvalintercommunale IOK beslist om hun vrachtwagens terug binnen te roepen, zeker ook omdat ze bijvoorbeeld de bruggen niet op geraken. Meer informatie vind je terug op de website van IOK.

Ook in de regio Mechelen hebben ze beslist om de afvalophaling stop te zetten. "De hevige sneeuwval heeft de afvalophaling in Bornem, Lier en Mechelen zodanig in de war gestuurd, dat we hebben beslist om de wagens terug binnen te roepen" vertelt Marijke Herinckx van IVAREM. "De situatie op de weg liet het niet toe om veilig afval in te zamelen. We hebben wel een aantal straten bediend, maar in heel wat straten is het afval blijven staan." Iedereen haalt best het afval vanavond terug binnen. Op de website van IVAREM kan je zien wanneer alles dan wél wordt opgehaald

En ook IGEAN besliste rond de middag om alle ophalingen stop te zetten. De situatie op de weg was te gevaarlijk, en op heel wat plaatsen was er geen doorkomen aan. Straten die niet bediend werden zullen op de website van IGEAN gezet worden. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!