Steeds meer studenten blokken in bedrijven: "Het werkt motiverend"

dinsdag 8 januari 2019 - 09:54
Sofie Van de Velde
Student
Meer en meer studenten blokken niet meer op kot of thuis, maar op andere plekken. Ook steeds meer bedrijven stellen plaatsen ter beschikking voor ijverige studenten.

Traditionele plekken

In totaal zijn er in onze provincie ruim 6.600 zitjes voor blokkende studenten gereserveerd. Op de traditionele plekken, zoals in bibliotheken of woonzorgcentra, die zijn er elk jaar. Maar intussen zijn er ook meer en meer bedrijven die plaatsen aanbieden aan blokkende studenten. 

"Gratis koffie"

Aquafin in Aartselaar vangt al enkele jaren op rij blokkende studenten op. Daar hebben ze een 20-tal zitjes ter beschikking gesteld, maar op piekmomenten kunnen er zelfs 40 studenten terecht.

De studenten vertellen ons waarom ze liever bij Aquafin blokken dan thuis of op kot. "Hier kan je in alle rust studeren tussen mensen die aan het werken zijn, dat geeft je wel motivatie. En de gratis koffie is natuurlijk ook een groot pluspunt.", zegt een mannelijke student. "Mijn mama werkt hier, dus ik rij 's ochtends met haar mee en straks neemt ze me mee naar huis. Het is hier ook stiller dan thuis, dus er is minder afleiding", stelt een dochter van een Aquafin-werknemer.

Bedrijfscultuur leren kennen

Containerbehandelaar PSA in de Antwerpse haven heeft dan weer 26 plaatsen vrij in hun kantoren op het Eilandje. "Voor ons bedrijf is het ook een mogelijkheid om de studenten kennis te laten maken met onze bedrijfscultuur", vertelt Caroline Creve van PSA. "We hopen dan ook dat onze naam zal blijven hangen, als ze afgestudeerd zijn".

Nog enkele ongewone plekken om te studeren zijn bijvoorbeeld een moskee in Mechelen en Technopolis

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!