Granaatexplosie Wommelgem: vermoedelijk link met aanslag in Deurne

dinsdag 3 december 2019 - 07:07
Sharon Slegers
Philip Heymans
speurders in witte pakken aan het zoeken naar sporen op de grond
Radio 2 Antwerpen
In Wommelgem, ten oosten van Antwerpen, is rond vijf uur vannacht een luide knal gehoord. Het parket heeft intussen een gerechtelijk onderzoek geopend. De aanslag zou vermoedelijk gelinkt zijn aan de eerdere aanslag in de Van Heystveltstraat in Deurne vorige week.

Link met eerdere aanslag in Deurne

Het parket laat weten dat de aanslag van deze nacht vermoedelijk gelinkt kan worden aan een eerdere aanslag in de Van Heystveltstraat in Deurne van eind vorige week. De verschillende incidenten zouden ook gelinkt zijn aan het drugsmilieu. 

"Rustige straat"

"De Melkerijstraat is normaal een heel rustige straat", steekt burgemeester Frank Gys van wal. "Maar vanmorgen rond vijf uur is ze opgeschrikt door een harde knal. De ontmijningsdienst Dovo is ter plaatse gekomen, en uit hun eerste onderzoek zou blijken dat het gaat om een granaat die naar de voordeur van een appartementsgebouw is geworpen." Het gaat om een vrij klein gebouw, waarin vijf appartementen zitten. Het is volgens de burgemeester de eerste keer dat zo'n aanslag in Wommelgem plaatsvindt: "Er is heel wat te doen rond granaten tegenwoordig in Antwerpen, maar in Wommelgem hebben we dit bij mijn weten nog nooit meegemaakt."

Drugsmilieu

De voorbije drie jaar zijn er al meer dan 70 incidenten geweest in en rond Antwerpen, die vermoedelijk te maken hebben met geweld in het drugsmilieu. Het gaat dan niet alleen om granaataanslagen, maar ook om schietpartijen en brandstichtingen. De laatste dagen lijkt er een nieuwe opflakkering te zijn, met twee schietpartijen in Wilrijk en Ekeren, en een niet-ontplofte granaat in Merksem. Of ze allemaal aan drugsgeweld gelinkt kunnen worden, wordt nog onderzocht.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!