Studentendoop loopt uit de hand: 20-jarige student kritiek in ziekenhuis

donderdag 6 december 2018 - 18:04
Maren Plaghki
uza, studentendoop, student, visolie
belga image
Het Antwerpse parket is een onderzoek gestart, nadat een 20-jarige man uit Edegem in kritieke toestand werd opgenomen in het UZA in Edegem na een studentendoop. Twee andere schachten, een 19-jarige uit Hove en een 20-jarige uit Zandhoven, worden in het ziekenhuis verzorgd, maar ze zijn er minder erg aan toe.

 

Studentenvereniging uit Leuven


Een studentenvereniging uit Leuven organiseerde dinsdag en woensdag een doop voor drie nieuwe leden. De doop begon dinsdag in Leuven, woensdagmorgen werden de drie schachten opgehaald en naar een locatie in Vorselaar gebracht.

Naar het UZA overgebracht

"In een afgelegen plek in een bosrijke omgeving moesten de nieuwe leden allerlei opdrachten uitvoeren," laat het parket van Antwerpen weten. "Rond 21 uur werd de 20-jarige man uit Edegem onwel. De organisatoren hebben beslist om hem naar het Sint-Jozefziekenhuis in Malle te brengen. Omdat de toestand van de Edegemnaar verslechterde, werd hij overgebracht naar het UZA in Edegem. Op dit moment is de toestand nog steeds zeer kritiek. De twee anderen hadden ook klachten en ze werden ook naar het ziekenhuis gebracht. Ze worden verzorgd in het ziekenhuis, maar ze konden wel verhoord worden."

Verhoogd zoutgehalte

Mogelijk heeft een inname van visolie voor een verhoogd zoutgehalte in het bloed gezorgd. Dat moet nu verder onderzocht worden door een wetsdokter. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!