Supermarkt in Berchem onderneemt actie tegen gratis parkeerders

woensdag 13 maart 2019 - 11:52
Laura Keersmaekers
Parking van een Carrefour
Foto: Belga
Vanaf 1 april moet je in verschillende districten van Antwerpen ook buiten de ring betalen om te parkeren. Bewoners hebben recht op een een bewonerskaart, maar alle andere parkeerders moeten betalen. Daardoor parkeren sommige mensen hun wagen gratis op de parking van een supermarkt. Ook Carrefour Berchem ondervindt daar veel hinder van en daarom wordt er een slagboom geplaatst.

Overvolle parking

Carrefour Market Pulhof Berchem heeft al langer problemen met mensen die hun wagen op de parking achterlaten zonder een aankoop te doen. De supermarkt is vlakbij een tram- en bushalte gelegen waardoor sommige mensen gebruik maken van deze "gratis" parkeermogelijkheid. "We krijgen veel klachten van klanten over een overvolle parking", zegt Daisy Brodkx van Carrefour Berchem. "Veel mensen parkeren hun auto hier en gaan dan met de tram naar de stad of hun werk. Hier is vlakbij ook een avondschool gelegen. Sommige cursisten parkeren hun auto een hele avond lang hier. Daardoor kunnen onze klanten soms niet bij ons komen winkelen omdat de parking vol staat. En zo maken wij verlies." 

Plaatsing slagboom

De supermarkt is het beu en wil de parking vrijhouden voor klanten. Over twee weken installeren ze een slagboom bij de ingang. Als klant neem je een ticket en kan je twee uur lang gratis parkeren om je boodschappen te doen. Aan de kassa wordt je ticket gevalideerd. Niet-klanten kunnen de parking daardoor niet meer gebruiken.  

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!