Superprestige Hoogstraten: 30ste zege voor van der Poel

zondag 10 februari 2019 - 16:54
Katrien Peirsman
van der poel rijdt over de eindstreep
De dertigste zege is binnen voor wereldkampioen Mathieu van der Poel. In Hoogstraten verwees hij Toon Aerts en Corné van Kessel naar de dichtste ereplaatsen. De cross werd ontsierd door tal van valpartijen.

Eindeloze reeks valpartijen

De sporen op het parcours waren door de modder zo goed als onzichtbaar geworden. En dat zorgde voor een ware ravage tijdens de wedstrijd. David van der Poel (broer van Mathieu) kwam met zijn knie tegen een paaltje terecht en werd op een brancard weggebracht. Gianni Vermeersch kwam op net dezelfde plaats ten val. Ook bij de start was al een bosje renners tegen de vlakte gegaan. 

Wereldkampioen versus Belgisch kampioen

Mathieu van der Poel hield zich wel staande. De wereldkampioen moest lange tijd rekening houden met Belgisch kampioen Toon Aerts, die weigerde te kraken. Telkens wanneer van der Poel Aerts leek af te schudden, keerde die verbeten terug. Een spelletje jojo, dat duurde tot 20 minuten voor het einde. Maar nadat Aerts zich had vastgereden in een modderspoor, kon van der Poel wegvluchten. Hij won al voor de dertigste keer dit seizoen. 

Cant verslaat Worst in de slotronde

Wereldkampioene Sanne Cant surft intussen voort op haar zegegolf. Na haar triomf in Lille gisteren bleef ze vandaag ook in Hoogstraten iedereen de baas. De Nederlanders Worst en Betsema vergezelden de regenboogtrui op het op het podium.

Sanne Cant rijdt over de eindstreep

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!