Testbericht om noodsysteem uit te proberen

donderdag 5 juli 2018 - 12:09
beeld van gsm met daarop het testbericht van de gemeente Boechout
In 20 gemeenten in onze provincie hebben honderden bewoners vanmorgen een testbericht gekregen van BE-Alert. Bedoeling was om het informatiesysteem op grote schaal uit te proberen. Dat gebeurde onder meer ook in Boechout.

BE-Alert is een snel communicatiemiddel dat de federale regering op poten zette. Bedoeling is bij grote rampen of incidenten snel met de bevolking te kunnen communiceren. Als er bijvoorbeeld een grote brand is, waarbij gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen, dan kan via sms of mail een bericht gestuurd worden om ramen en deuren gesloten te houden. Zo'n 340.000 Belgen registreerden zich al voor het systeem. In Boechout gaat het om zo'n 550 gezinnen.

Buiten Boechout

Alle Boechoutse gezinnen die zich voor het systeem registreerden kregen vandaag een testbericht. Ook wie vanmorgen niet in Boechout was. "Het kan zijn dat die personen zich op het werk bevinden, dat kan dus ook in een andere provincie zijn", zegt Peter Naveau, de ambtenaar noodplanning van de gemeente Boechout. "Dat kan nodig zijn, als er bijvoorbeeld een drinkwatervervuiling is. Dan ben je er al van op de hoogte, ook als je pas enkele uren later weer thuis komt." De tests van vandaag zullen later geëvalueerd worden.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!