Tien transmigranten opgepakt in Beerse tijdens controle op Lijnbussen

woensdag 11 december 2019 - 16:48
Anneke Hermans
bus van vervoersmaatschappij De Lijn
Foto: VRT
Bij een grote controleactie op bussen van vervoersmaatschappij De Lijn zijn in Beerse tien transmigranten opgepakt. Het zijn vooral Soedanezen. Ze worden nu opgevangen in het politiecomplex aan de Boomsesteenweg in Wilrijk.

De controleactie gebeurde dinsdagavond in Beerse op enkele bussen van De Lijn. Tien Soedanese transmigranten werden opgepakt. Die komen vaak vanuit Brussel met de trein naar Antwerpen en nemen daar de bus naar een snelwegparking in de Kempen.  Daar proberen ze aan boord van een vrachtwagen te klimmen om zo de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk te maken. De politie houdt geregeld acties om transmigranten te onderscheppen.

Opvang

De tien Soedanezen werden overgebracht naar Wilrijk. Daar is in het politiecomplex aan de Boomsesteenweg een opvangruimte ingericht. “Er zijn bedjes aanwezig en er is ook speelgoed, mochten er kinderen bij zijn”, zegt Claude Gunst van de federale politie. “Die opvangruimte heeft twee doelen”, gaat hij verder. "Enerzijds proberen we de mensen die we opvangen zo veel mogelijk warmte te bieden met eventueel een maaltijd en een drankje. Anderzijds vervullen we ook de administratieve formaliteiten die nodig zijn.”

De dienst vreemdelingenzaken beslist wat er met de transmigranten gebeurt.  De meesten krijgen het bevel om het land te verlaten.

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!