Toekomst manege Balen blijft onzeker

woensdag 10 april 2019 - 16:36
Yoran Chanet
Manege, Balen,
Radio 2 Antwerpen
De Balense manege Keiheuvel blijft mogelijk niet langer open. Het gemeentebestuur wil via de rechtbank de huidige concessie laten verbreken. Dat komt omdat de concessiehouder de afspraken met de gemeente niet zou hebben uitgevoerd. De eigenaar is bang dat de manage mogelijk dicht moet.

De burgemeester van Balen, Johan Leysen wil niet vooruitlopen op de feiten: " Het is een delicate situatie. De concessiehouder voert de renovatieplannen niet uit waar hij zich contractueel toe verbonden heeft. De consessiehouder is een andere persoon dan de persoon die de manege uitbaat. Dat zorgt voor een spanningsveld tussen de consessiehouder en de managehouder. Zelf hebben we amper contact met de uitbaters en we weten niet of ze hun contract naleven met de consessiehouder. 

"Rechtbank moet oordelen"

Volgens Leysen zal de rechtbank moeten oordelen: "De rechter zal een beslissing moeten nemen over deze zaak. De zaak is nu nog niet ingeleid, we gaan met onze advocaten overleggen over hoe het verder moet. Voorlopig kunnen de uitbaters verder werken tot de rechtbank oordeelt over de zaak. We hebben beslist om geen vergunning te geven aan de uitbaters voor de activiteiten die ze willen organiseren. "

"Locatie is zeer geschikt"

Johan Leysen denkt dat er eventuele alternatieven zijn voor de locatie: "Voor ons is de locatie zeer geschikt, er zijn daar tal van partners die uitkijken naar de locatie van de manege.

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!