Tom Meeuws (sp.a): "Als N-VA bestuurt met Vlaams Belang, dan is er een groot probleem""

woensdag 12 juni 2019 - 06:17
Els Brandt
tom meeuws
De voorzitter van de Antwerpse sp.a Tom Meeuws heeft in "Terzake" gezegd dat hij zich niet kan inbeelden dat N-VA een Vlaamse regering zou vormen met Vlaams Belang. "Als dat zou gebeuren, dan is er een duidelijk majeur politiek probleem van nationale orde", zegt Meeuws.

Tom Meeuws van sp.a Antwerpen heeft klare taal gesproken over de gevolgen van een mogelijk regeerakkoord met Vlaams Belang. Bart De Wever (N-VA) probeert als formateur een Vlaamse regering te vormen en hij voert ook nog gesprekken met Vlaams Belang.

Meeuws begrijpt dat De Wever praat met Vlaams Belang. "Maar als uw vraag zou zijn, wat als hij met Vlaams Belang zou gaan besturen, dan is er een heel duidelijk majeur politiek probleem van nationale orde. De Antwerpenaren zullen het niet graag horen, maar als het zo hard regent in Brussel, zal het druppelen in Antwerpen", zei Meeuws in "Terzake". Maar Meeuws voegt er nog aan toe dat hij zich niet kan inbeelden dat De Wever zou besturen met Vlaams Belang.

Geboren verbinder

Tom Meeuws komt in "Terzake" ook terug op de uitspraken van partijgenote Jinnih Beels over de opvolging van burgemeester Bart De Wever in Antwerpen, als die Vlaams minister-president zou worden. Beels (sp.a) schoof zichzelf naar voren als mogelijke kandidaat. 

"De huidige burgemeester (De Wever) houdt de coalitie in Antwerpen goed bij elkaar. Als hij zou vertrekken, dan moet diegene die hem opvolgt dat met dezelfde spirit doen. Dat zou Jinnih Beels als geboren verbinder kunnen doen, maar er zijn ook politici uit andere partijen die dat zouden kunnen. We kennen ook de verkiezingsuitslag", zegt Meeuws.

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!