Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Trappistenkaas Westmalle erkend als Vlaams streekproduct

di 19 feb. - 2:28

De trappistenkaas uit Westmalle is erkend als Vlaams streekproduct. De kaas wordt al sinds 1860 gemaakt door de paters van de Abdij der Trappisten.
Kaasmakers

Laat antwoord

De abdij van Westmalle heeft een boerderij met ongeveer 400 melkkoeien. De melk voor de trappistenkaas komt dan ook van koeien die mogen grazen rond de abdij. De erkenning is een hart onder de riem, zegt directeur Filip Van Assche. "De abdij van Westmalle staat hier al een paar honderden jaren. En rond 1860 zijn ze gestart met het maken van kaas", zegt Van Assche. "In die zin is het eerder een laat antwoord dan een late roeping. Maar het is natuurlijk zeer leuk dat we erkend worden. Dankzij deze erkenning zullen meer mensen weten dat we hier behalve bier ook kaas maken."

40 ton

Elk jaar wordt er in Westmalle 40 ton trappistenkaas gemaakt. "We zijn dus echt een kleine ambachtelijke kaasmakerij. Hier blijft alles in eigen handen", aldus Van Assche. "Vroeger was de kaas zuurder en vandaag is hij meer in evenwicht, maar het proces is door de jaren heen wel hetzelfde gebleven." De trappistenkaas wordt ter plaatse verkocht, maar ook in gespecialiseerde kaaswinkels. 

Lekstok

Ook boerenpaté en honing uit West-Vlaanderen, en Oost-Vlaamse graanjenever en lekstok zijn nu erkend als Vlaams streekproduct.

Trappistenkaas

Trappistenkaas

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet