Trommels voortaan verboden in het Antwerps Bosuilstadion: “Mensen krijgen er oorsuizingen van”

vrijdag 13 december 2019 - 07:32
Anneke Hermans
Antwerpsupporters in het Bosuilstadion
Voortaan zijn er geen trommels meer welkom in het Bosuilstadion van voetbalclub Antwerp. Dat staat in het nieuwe huisreglement. Volgens Antwerp-supporters zijn het vaak de tegenstanders die de trommels meebrengen. “Mensen krijgen oorsuizingen van dat monotoon gedreun”, zegt Antwerp-supporter Maarten Cautereels. Hij begon een petitie om de trommels te weren en het clubbestuur is die nu gevolgd.

Vorige week verscheen er een petitie online met de vraag om trommels te weren uit het Bosuilstadion. Volgens Antwerp-suppoters zijn het vooral de tegenstanders die ze bij hebben. “Dat monotoon gedreun draagt niets bij tot de sfeer", zegt Maarten Cautereels, initiatiefnemer van de petitie. “Onze supporters krijgen er zelfs oorsuizingen van en ook de buurtbewoners rond het stadion vinden het storend.”

Petitie 2.500 keer ondertekend

Die petitie werd nu bijna 2.500 keer ondertekend. Daarom heeft het bestuur van voetbalclub Antwerp beslist om de trommels definitief te weren uit het stadion. Ook bij de Antwerpse voetbalploeg Beerschot is er al zo’n verbod. Bij Mechelen en Westerlo mag je wel nog trommelen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!